2011-02-20

Hogyan vegyünk drága ruhákat olcsón

Ma arról, hogy hogyan lehet ügyesen drága ruhákhoz olcsón hozzájutni.
Ki ne venné fel szívesen a 27.000Ft-os télikabátot, ami a Mango kirakatában lóg? De persze a Zara, C&A, H&M, Tally Weil, New Yorker és más üzletek polcain is akadunk darabokra, amiket fájó szívvel akasztunk vissza, mert egyszerűen túl drágák. Ettől függetlenül nem kell lemondanunk róluk, csak egy kis időre...Érdemes ugyanis kivárni a szezont váltó mágikus hónapokat. Ezek pedig:

Január-Február
illetve
Június-Július

Az a töménytelen sok áru, amit az üzletek felhalmoznak és borsos áron próbálnak meg eladni, rendszerint a nyakukon marad. Ilyenkor, amikor bejön az új kollekció (és már februárban meg lehet venni a pánt nélküli nyári ruhákat) értelem szerűen nincs helyük hova fellógatni. Mivel a divat rendkívül gyorsan változik nincs értelme eltenni a raktárba az idei göncöket, hogy majd jövőre eladják, ezért kényszeredetten kiárusítanak. Ebben ugyan mi magyarok még sajnos nem vagyunk olyan jók, mint például Ausztria és Németország, de reméljük, hogy nemsokára mi is felzárkózunk. Íme két példa egy jól sikerült ausztriai vásárlásra:

Ezt a szoknyát a ZARA-ban vettem. Eredeti ára 26,-Eu (7000Ft), akciós ára 4.49,-Eu (1200FT). Én természetesen 1200Ft-ot fizettem :-)

Ezt a rövid téli kabátot már akkor kinéztem a MANGO-ban, amikor még 100,-Eu-ba, azaz 27.000Ft-ba került. Végül vártam januárig, amikor is 29.90,-Eu-ért, tehát 8000Ft-ért vihettem haza.

Tudom, hogy sok esetben teljesen más az itthoni és más a kinti árú kínálata ugyanazoknak az üzleteknek. Ezért érdemes egy kocsival 4-5-en átszaladni Bécsbe vagy Pandorfba megosztva az utazási költségeket. Bár a mágikus hónapokban külföldön hatalmas akciókat rendeznek ne feledjük el, hogy a legdögösebb, legeredetibb cuccokat mégis csak Magyarország kis butikjaiban lehet csak beszerezni. Ezt legközelebbi bejegyzésemmel alá is fogom támasztani!   

1 megjegyzés:

  1. Tényleg az a legnagyobb baj, hogy Mo-on egy vicc a leárazás, ha egyáltalán van. Ráadásul, sokszor az ún. Outletek semmivel sem olcsóbbak a plázák butikjainál. Természetesen, ezek az én tapasztalataim, annyival kiegészítve, hogy persze, lehet az embernek szerencséje, egy-egy jó fogása. Bár, az még mindig sokkol, hogy Ausztria luxus városában, Salzburgban, potom pénzért kaptam meg ugyanazokat a ruhákat, amiket Mo-on horror összegekért árultak ... no comment ... Ideje lenne, ha nem csak az árszínvonalban, hanem a leárazási szokásokban is követnénk a Nyugatot. Olyan profit-marzzsal működnek itt egyes üzletek, hogy az ember beleszédül.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...