2011-02-19

Egy olajos hajápoló termék

Ma egy hajápoló terméket szeretnék ajánlani.
Azt, hogy a hosszú haj télen különösen szenved, minden nő tudja. Havonta, vagy akár 2 hetente fodrászhoz rohangálni nem csak sok időt vesz igénybe, hanem komoly kiadásokat is okoz. A legtöbb hajápoló termék az első és a második alkalommal még szemmel láthatóan javít a száraz, töredezett haj állapotán. Ilyenkor elvárná az ember, hogy mire mindent felkent a haj teljesen rendbe jön és nem kell fodrászhoz menni. Csak hogy a feltöredezett hajvégek, amelyek állandóan szenvednek a sáltól, sapkától és kabátoktól ezekkel a termékekkel nem lesznek újra egészségesek. Ilyenkor okos dolog a megelőző ápolás.
A téli időszakra az olajos hajápolók a legjobbak. Természetesen lehet otthon saját olívaolajas hajpakolást keverni, de aki az egyszerűség és gyorsaság híve, mint én is, az inkább megvesz egy kész terméket.
Például a Garnier Fructis Night Repair olajos hajspray-t száraz, igénybe vett hajra. 


Ennek a terméknek hasonló az állaga, mint a sminklemosóknak vízálló festékekre, ezért használat előtt fel kell rázni. Sajnos könnyen előfordulhat, hogy ezért a termékért át kell lépni az osztrák-magyar határt. Magyar kozmetikai online oldalakon mindenesetre nem lehet kapni. Ha sem a DM, sem pedig a Müller nem árulja, akkor bizony csak külföldről lehet beszerezni. A Garnier magyar honlapján is hiába keresi az ember. Ezért ajánlom inkább a Garnier német oldalát, ahol minden terméket nem csak, hogy meg lehet nézni, de részletes információt is kapunk. Egy kis német tudásra itt természetesen szükség lesz...
A hajápoló 4,49,-Eu-ba kerül. (kb.1212 HUF)
Száraz és vizes hajra egyaránt alkalmazható, de száraz haj esetében könnyen zsírosnak hathat az eredmény. Ezért célszerűbb hajmosás után fújni be vele a hajat, majd törölközőbe csavarva 5 percet várni. Ezek után szépen ki lehet fésülni majd szárítani a hajat. Előnyös, hogy a flakon elég kicsi, ezért könnyedén befér a bőröndbe, vagy akár egy női táskába is. Akiknek száraz hajra is beválik, azok így akár bármely mosdóban vagy akár a liftben, stb. is pillanatok alatt felfrissíthetik a frizurájukat. Mivel az üveg csak 100ml-es, nem okoz gondot még a szavatosság lejárata előtt elhasználni. Ha pedig mégsem válna be, nem bosszankodik az ember, hogy egy fél literes drága hajápolót el kell dobnia vagy kényszeredetten tovább kell ajándékoznia. 
A termék nekem ugyan bevált, de a fodrászt mégsem úsztam meg. Így viszont elég volt felfrissíteni a hajvégeket a helyett, hogy rögtön 10cm-t kellett volna levágatnom. 

3 megjegyzés:

  1. Tökéletesen igazad van. Nekem, most bizony le kellett vágatnom 10 cm-t. Igaz, nem panaszkodom, mert nagyon jó lett a végeredmény. A fordász pedig elmondta, hogy vizes hajat nem szabad fésülni, mert az is nagyon megtöri a hajat. Előbb, félszárazra kell szárítani és csak utána eshetünk neki a fésűvel, majd jöhet a formázás.

    VálaszTörlés
  2. Köszi a szuper tippet a félszárazra szárítással! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  3. Nincs mit. Ez, nekem is új infó volt. Főleg, mert sok olyan fodrászt ismerek, akik a vizes hajnak esnek neki. Igaz, az ember próbáljon profi szakembert választani, és akkor csak évente, félévente kell mennie egy kis igazításra:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...