2011-02-24

A magyar nők titka I.rész

Ahogy megígértem, ebben a bejegyzésben azon véleményemet szeretném alátámasztani, mi szerint a legötletesebb és legszebb ruhákat, Magyarország sok esetben eldugott kis butikjaiban lehet csak beszerezni. Bármennyire is legyen a külföldi divat csábító, bármennyire is örüljünk neki, hogy végre nálunk is megnyíltak azok az üzletek, amik külföldön már standardnak számítanak, egy valamit nem szabad elfelejtenünk:
A standard "tömeg" üzletek tömeg divatot kínálnak. 
Na már most: mi magyar nők világszerte híresek vagyunk a szépségünkről, egyediségünkről, nőiességünkről (és még sorolhatnám :-D ) Elég csak a határ közeli országokba látogatni, azonnal egzotikumként tekintenek ránk. A háború, majd később főleg a szocializmus idején leleményesen a semmiből is divatot csináltunk, a semmivel is daueroltunk, festettünk, varrtunk. Kreativitásunk, találékonyságunk külön dimenziókba emelkedett. Ezt a szükségben szerzett tudást nagyanyáink és anyáink tovább adják nekünk. Egy fajta plusz tudás, amivel a "gazdag" nyugat asszonyai soha nem rendelkeztek és soha nem is fognak. Ha az ember külföldön jár (kivéve Amerika, Ázsia, Párizs és London) mindenhol inkább a szürke, uniformis jellegű divatot fogja látni. Az elvárásoknak megfelelő kosztümöket, frizurákat, ékszereket, cipőket. Azokra a nőkre és férfiakra pedig, akik esetleg saját egyéniségüknek megfelelően öltöznek és ezekben a kreációkban ki is merészkednek az utcára, sok esetben ujjal mutogatnak, nyilvánosan kinevetik, miközben rosszallóan csóválják a fejüket és sértő megjegyzéseket "pusmognak" párjuk fülébe, hogy nem csak az érintett, de az egész utca hallja. Ezt ugyan megszokni nem lehet, de azt viszont igen, amikor a szembe jövő pár férfi tagja elismerően meregeti a szemét, míg a pár hölgy tagja zöldül a méregtől. Mert az ember fia legkésőbb ilyenkor tudja, hogy érdemes kilépni az uniformis divatból és mutatni végre valami mást, valami izgatót. Ez az, ami a magyar nőknél automatikusan működik, a legtöbb külföldi nő viszont egy életen át nem jön rá a titokra...

Ma egy nadrágot és pár cipőt szeretnék bemutatni, szintén saját kollekciómból. 
Hogy a stílus és a fazon tetszik-e természetesen ízlés kérdése. Az itt látható ruhadarabok csak példaként szolgálnak.


Ez itt egy ezüstben csillogó szatén nadrág.

Derék része sok apró részletet mutat

Mint, ahogy a két legutolsó kép is, ahol a nadrág hátsó zseb része látható. 

Beszerzési hely a balatonfüredi kínai a tavalyi nyaralás során, amelyet az ember a város centrumában az egyetlen Áruház felső emeletén talál. Ára 2500Ft. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen olcsó nadrág nem fog olyan minőséget felmutatni, mint egy Levi's farmer 20.000Ft-ért, de 2-3 szezonon át tavasztól-őszig mindenféleképpen szuperül kombinálható. Fel lehet venni buliba is egy vagány pólóval, de ha az ember ügyesen választ hozzá magassarkút és blézert, akár még egy meeting-et is elbír.


És íme két cipő, amelyek közül bármelyik jól illik a nadrághoz. Az első képen egy "comfort you" márkájú velúr bőr cipőt láthatunk, kis bőr masnival. Matt hatása érdekes kontrasztot ad a csillogó nadrághoz, így szelídítve az összhatást.

A második cipő spanyol, márkája "Fuentes". Ez a cipő különösen kényelmes, mert széles sarkának köszönhetően egész nap rohangálhatunk benne, mégsem hat tramplinak. Anyagában virágmintával nyomot, színe nem fekete, hanem egészen sötét antracit szürke. Elején egy finom szatén szalag tartja össze a két ezüst csatot. A belenyomott virágmintáknak köszönhetően színe játszik a fényben. Ha egy ilyen stílusú cipőt választunk a nadrághoz, ne tegyünk fel sem ékszert, sem vad sminket. Fekete felső, fekete táska, egy jó napszemüveg (ideális esetben matt fekete) frissen mosott haj és egy kis szempillaspirál elég tud lenni.
Mindkét cipő dunántúli kisvárosok cipő butikjaiból való, amik ma már talán nem is léteznek. Az árra sajnos nem emlékszem, de pár 1000Ft-nál egyik sem volt több.

Következő alkalommal bemutatom a következő kollekciót. Annyit már elárulhatok, hogy lesznek benne csizmák, pólók, egy kabát és egy szoknya is! 

1 megjegyzés:

  1. Egyre jobb a dizájnod. De gondolom, úgy sem ez a végső:))

    A tippek nagyon jók. Csak így tovább. Remélhetőleg, mindenki ihletén lendít egy nagyot:))) A kommunizmus hiánygazdaságában pedig, tényleg a semmiből hoztunk létre dolgokat. Remélem, a nyugatról beözönlő tucat-divat, nem öli ki a most 15-18 éves generáció kreativitását.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...