2011-02-26

A magyar nők titka - Csizmák

A hétvége gyönyörű napos időt hozott. Ez adott ihletet ahhoz, hogy a következő kollekció fotózásához kihasználjam a napsugarak csodálatos játékát, és egy kis nyári szellőt csempésszek a képekre. Mert a télből elég volt, szerintem ezzel a legtöbb nő egyetért. Jó lenne már végre egy kicsit lazábban öltözködni, egy vékonyabb blúzt vagy szoknyát húzni. De persze a napsütés senkit se tévesszen meg. Éppen ebben az időszakban lehet könnyen megfázni, ha nem vigyázunk!
Legutolsó bejegyzésemben könnyelműen túl sokat ígértem, de hogy elég képanyagot szolgáltathassak, ma csak két csizmát mutatok be. De semmi pánik! A magyar nők titkai sorozat nem csak ebből a két részből áll! Nyissunk hát egy kevésbé extravagáns lábbelivel:




Amint a fotón is látható, ez egy hosszú szárú csizma. 2002 évi szerzeményem -tehát nem mai darab- és bár rengeteget hordtam/hordom, még mindig szuper jó állapotban van. Hosszú szárú csizmát vásárolni nem minden nőnek leányálom. Rengeteg fazont ugyanis piszkafákra terveznek, hogy az ember lányának a vádlija sehogy sem fog bele férni. A képen látható modell azon ritkaságok egyike, amely ilyen problémákat nem okoz. A sarok magassága eleganciát kölcsönöz, szélessége pedig kényelmet nyújt. Az orr és a lábfej része mintás. Márkája "Pandora". Ezt a darabot egy olyan székesfehérvári üzletben vettem, amely ma már nem létezik-anno 8000Ft-ért.

Most pedig egy merészebb darab:


Talán sokak azonnal ki is találták, hogy ez bizony olasz divat! Márkája Enza Nucci. Engem a stílusa a bokszolók cipőlére emlékeztet. Sarka elég vékony, de nem túl magas. Narancssárga színű, szivacsos bélése kifejezetten kényelmessé teszi.


Nemcsak a fűző, de a bokánál tépőzárral rögzíthető pánt is fogja a lábat. A szín és anyag kombinációja ugyan merésszé és feltűnővé teszi e lábbelit, de ettől még koránt sem kell azt hinnünk, hogy hétköznapra vagy munkába nem lehet viselni. Nem is olyan régen egy elegáns kosztümömhöz vettem fel, és mivel a fekete nadrág rálógott a csizma szárára és a lábfej részére is, teljesen új funkciót kapott. Barátnőm még meg is kérdezte, hogy új-e a csizmám, mert csak egy fekete, magassarkút látott benne. Még azt sem tudta eldönteni, hogy zárt cipőről vagy csizmáról van-e szó.


Ezt a pompás darabot 2005-ben vásároltam Siófokon a Tanácsház utca egy kis butikjában, 7900Ft-ért. Hogy az üzlet megvan-e még, sajnos nem tudom, de aki szereti a csinos, különleges darabokat, és fontosnak tartja a kedves kiszolgálást, az mindenféleképpen keresse meg! A mai bejegyzés szlogenje pedig a következő:
Merjenek, kedves hölgyeim! 








2 megjegyzés:

  1. A második csizma, tényleg egy bátor választás:) Bár, azt is hozzá kell tenni, hogy nem mindegy, hogy az ember milyen idős is, mikor ezt a lábára húzza;)

    VálaszTörlés
  2. Tény és való, hogy ez a csizma inkább a fiatalabb korosztálynak kedvez. Persze a mai fiatalság határa kitolódott, amivel körülbelül +5 évet nyerünk, ezért én azt mondanám, hogy ezt a darabot 35 éves korunkig bátran vegyük csak fel!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...